آموزش آنلاین ، در کنار نا آشنا بودن آن برای عموم جامعه ، مزیت های زیادی دارد که آرام آرام مورد استقبال قرار گرفته و هر روز به طرفداران ان اضافه میشود. ترافیک، هزینه و اختصاص زمان برای رفت و آمد ، خستگی راه ، ناتوانی برای شرکت در همه جلسات حضوری ، همگی مواردی هستند که کلاسهای حضوری دارند. کلاسهای آنلاین را میتوان حین استراحت در منزل ، پیگیری کرد و در آسوده ترین حالت ممکن آموزش های مفید و کارامد دید.
همه امکانات لازم برای حضور در یک کلاس آموزشی ، از طریق اینترنت برای شما مهیا خواهد بود. مدرس از طریق لبتاپ یا گوشی هوشمند خود میتواند موضوع آموزشی کلاس را تدریس کند و دانشپذیران ، همزمان بصورت آنلاین ، مدرس را مشاهده کنند و مفاهیم را فرابگیرند. در این روش در پایان هر جلسه ، فیلم همان جلسه با همه جزئیات و پرسش و پاسخ ها در اختیار دانشپذیران قرار میگیرد.
وبینار
وبینار واژه جدیدی است ک از تلفیق دو عبارت وب و سمینار تشکیل شده و معنای آن سمینار اینترنتی است. مجری وبینار از طریق بستر اینترنت ، مفاهیم مربوط به موضوع سمینار را ارائه میدهد و مانند یک سمینار فیزیکی میتواند برای انتقال مفاهیم از اسلاید ، ویدیو یا صوت استفاده کند. این روش یکی از بهترین روشهای ارائه اموزش بصورت انلاین است ک میتوان با یک اینترنت معمولی از آن استفاده کرد.
کلاس مجازی
کلاس مجازی ، امکان جدیدی است که میتوان همه افراد شرکت کننده در جلسه را بصورت زنده با هم در ارتباط قرارداد. مدرس میتواند سوال یا تمرینی مطرح کرده و از شرکت کنندگان بخواهد به آن پاسخ دهند. همه میتوانند از طریق وبکم یا میکروفن دستگاه خود سوال بپرسند یا پاسخی به دیگران بدهند. این روش اینترنت سریعتری نیاز دارد اما نتیجه رضایت بخش تری از نظر اموزشی بهمراه دارد.
امکان تغییر چیدمان تجهیزات در کلاس آنلاین ( وب میت )
امکان کنترل از راه دور (Remote Control) دسکتاپ کاربران
مشاهده لیست کاربران حاضر در سامانه ویدئو کنفرانس
امکان دریافت ( Download ) محتوای رکورد شده
امکان برقراری پرسش و پاسخ بصورت خصوصی و عمومی
امکان مشاهده تمام صفحه کاربران ( Desktop Sharing )
امکان ذخیره وایتبرد بصورت عکس
دانلود جلسات ضبط شده با فرمت فشرده و با کیفیت بالا
ارسال و دریافت صدا، تصویر و پیام متنی در سمینار تحت وب
امکان اتصال با حداقل سرعت از خانه یا دفتر کار به میتینگ
ابزارهای کمکی در وایت برد پیشرفته
نمایش انواع فایلها SWF, FLV, MP4, PPT, JPG, PDF و ...
قابل نوشتن بر روی تختهسفید ادوب با فناوری قلمنوری و تبلت
قفل کردن جلسه و جلوگیری از ورود دیگر کاربران به همایش
نرم افزار Adobe Connect جهت برگزاری وبکنفرانس (وبینار)، جلسات آنلاین (تحت وب) و کلاس مجازی (دیجیتال) است. که فراتر از به اشتراک گذاری صفحه نمایش رفته و امکان همکاری بسیار موثر و همچنین ارتباط با همکاران، شرکا و مشتریان را در هر زمان و هر مکان با هر وسیله ای امکان پذیر می سازد.
در عین حال این نرم افزار یکی از کارآمدترین ابزارهای موجود برای آموزش الکترونیک و از راه دور می باشد که در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه ها و مراکز معتبر جهان در حال استفاده می باشد.
ادوب کانکت add-in نرم افزار کوچک بهینه ساز است بر مبنای فلش که زمانی که شرکت کننده ای در جلسه نیاز به به اشتراک گزاری صفحه نمایش خود دارد می بایست آن را از داخل اتاق کنفرانس دانلود نموده و نصب نماید. همچنین برای دانلود جلسات ضبط شده نیز می بایست ای نرم افزار را نصب نمایید. سایر شرکت کنندگان در جلسات نیازی به نصب این نرم افزار ندارند. ادوب کانکت add-in با گوگل کروم سازگار است ولیکن می بایست مطابق فایل راهنما تنظیمات آنرا انجام دهید.
یکی از مزایای این سیستم قابلیت کارکرد در سرعت های بسیار پایین است تا جایی که شرکت کنندگان حتی با اینترنت dial-up نیز می توانند در جلسات شرکت نمایند. اما توجه داشته باشید پهنای باند مورد نیاز ارتباط مستقیم با محتوای به اشتراک گذاشته در جلسات دارد. برای مثال انتقال صدا از طریق اینترنت نیاز به سرعتی تا ۶۴kbps دارد, بنابراین اگر دو شرکت کننده در یک زمان در جلسه صحبت کنند شرکت کنندگان نیاز به سرعتی تا ۱۲۸kbpsخواهند داشت. پیشنهاد ما اینترنتی با سرعت حداقل ۲۵۶kbps برای شرکت کنندگان , ۵۱۲kbps برای سخنرانان(میزبان) می باشد.
خیر. برای شرکت در جلسات آنلاین کاربران نیاز به یک pc یا لپ تاپ به همراه یک خط اینترنت, یک مرورگر مانند فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر و … و برنامه فلش پلیر خواهند داشت. همچنین یک هدست برای مذاکره و یک وبکم در صورت لزوم.
بله ادوب کانکت از اکثر دستگاه های اپل، دستگاه های با سیستم عامل اندروید و بلک بری پشتیبانب می کند. (جهت ارسال صدا و تصویر، نمایش PDF & PPT و گفتگوی متنی ENG)
نرم افزارهای مورد نیاز
برای استفاده در گوشی های اندروید
برای استفاده در گوشی های آیفون
برای استفاده در ویندوز
برای استفاده در مک بوک
فلش پلیر فایرفاکس
روش اتصال به کلاس مجازی دوره توسعه طلایی
در این قسمت آموزش اتصال به کلاس آنلاین را با هم بررسی میکنیم. همچنین شما میتوانید با دانلود این فایل PDF این موارد را مطالعه کنید.
پس از دانلود برنامه ، انرا روی دستگاه خود نصب کنید. مراحل نصب بسیار ساده است. کافی است روی برنامه کلیک کنید و منتظر اتمام نصب باشید. پس از اتمام نصب روی ایکون Adobe Connect کلیک کنید . در لبتاپ و کامپیوتر با پنجره زیر روبرو خواهید شد
در صفحه بعدی لازم است مطابق شکل عمل کنید
تست میکروفون و اسپیکر
توصیه می شود قبل از هر اقدامی بعد از وارد شدن به کلاس، تست صحت میکروفون و اسپیکر را انجام دهید از طریق منوی Meeting >>> Audio Setup Wizard را بزنید و مراحل آنرا طی کنید. ابتدا تست پخش صدا است که لازم است صدای دستگاه را برای شنوایی بهتر تنظیم کنید.
مرحله بعدی ، تست میکروفون دستگاه است و آخرین مرحله تست “سکوت” است که برای تست نویز دستگاه است
استفاده از میکروفون و پرسیدن سوال
بعد از اتمام مراحل ، برای ارسال صدا میتوانید روی آیکون میکروفون کلیک کرده تا به رنگ سبز در آمده و فعال شود همچنین با فشردن فلش رو به پایین کنار میکروفون می توانید قدرت صدای آنرا تنظیم و از درستی آن اطمینان حاصل کنید.
شنیدن صدای مدرس و حاضرین در کلاس
برای شنیدن صدای افراد حاضر در جلسه می بایست از روشن بودن آن اطمینان داشته (بصورت پیش فرض فعال هست) و از میزان صدای اسپیکر خود مطمئن باشید (رنگ سبز نمایانگر فعال بودن و رنگ سفید نشان غیرفعال بودن است)
یاداشت ، دانلود ، چت
در این پنل کناری میتوانید قسمت های مختلف برنامه مانند چت، یادداشت ، فایلهای آپلود شده ، وب کم دستگاه و سایر بخشها را فعال کنید.
ضبط فیلم از محتوای کلاس
برای ضبط فیلم کلاس در نرم افزار AdobeConnect لازم هست از منوی Meeting گزینه ی Record Meeting را کلیک کرده و سپس در کادر جدید ، اسمی برای فایل مورد نظر انتخاب نماییم . بهتر هست این نام با تاریخ یا موضوع کلاس همخوانی داشته باشد تا در آینده بر اساس عناوین فایل ها بتوانیم دسترسی راحتتری به آنها پیدا کنیم . در انتها پس از پایان کلاس برای متوقف کردن فیلم برداری از کلاس آنلاین میبایست روی دکمه قرمز رنگی که در بالا و سمت راست تصویر ظاهر شده کلیک کرده و گزینه ی Stop Recording را بزنید.
نکته مهم
دقت کنید در ابتدای شروع کلاس لازم است میکروفون و وبکم را قطع کنید ( روی آن کلیک کنید تا چراغ سبز آن خاموش شود) و فقط اسپیکر سبز باشد. هر زمان نیاز بود تا سوالی بپرسید میتوانید گزینه میکروفون ویا در صورت نیاز گزینه وبکم را روشن کنید. دقت کنید که تمامی وبکم ها ( چه وبکم لبتاپ و یا وبکمهایی ک جداگانه تهیه کردید ، یک لامپ کوچک دارند )