فرانچایز چیست؟
تعریف و توضیح مفهوم فرانچایز
یک فرانچایز (Franchise) چیست و چگونه کار می کند؟
به بیان ساده؛ یک فرانچایز سیستمی است که در آن صاحب یک برند (محصول یا خدمات) یا همان فرانچایزر، حق کار با برند خود را به شخص سوم می بخشد تا تحت نام برند و سیستم فروش او به کار بپردازد و واسطی میان او و مشتریان باشد.
به عبارتی شخص مذكور (واسطه-فرانچایزی) با استفاده از اعتبار و محبوبیت برند صاحب آن، بستر همواری برای آغاز کار خود فراهم می کند.
قاعدتا حق واگذاری تابلوی برند باید از طرف شخص سوم به صاحب امتیاز پرداخت شود و یک هزینه ی مقرر نیز به صورت ماهیانه از سود کسب و کار به حساب صاحب برند واریز خواهد شد و در عوض شخص سوم نیز با استفاده از امکانات، حمایت ها و اعتبار صاحب برند، کسب و کار پر رونقی رقم خواهد زد.
مزایا و اهمیت فرانچایزینگ در کسبوکار
فرانچایز این امکان را برای شما ایجاد می کند. تا تجارت را نه به خودی خود، بلکه برای خود آغاز کنید. فرانچایزها برای شخصی که خواهان آن باشد، سطحی از استقلال را فراهم خواهد کرد تا کار خود را برای خود داشته باشد.
فرانچایز محصولات یا سرویس هایی را در اختیار فرد قرار می دهد که قبلا امتحان خود را پس داده. و بعضا بسیار محبوب می باشد تا جایی که ممکن است مردم با دیدن یک برند خاص هیجان زده شوند. و حال در نظر بگیرید که شما یکی از زنجیره های آن برند هستید.
به همین دلیل شانس تجاری شما به مراتب بسیار بیشتر از شخصی است که کار را از نقطه ی صفر آغاز میکند

چند تعریف ساده در فرانچایز
تعریف فرانچایز
فرانچایز یک نوع مدل درآمدی و ابزاری برای توسعه و گسترش برندهاست. در واقع فرانچایز به اعطای حق امتیاز یک برند، کسب و کار یا شرکت به سرمایه گذار می گویند، که در ازای پرداخت مبلغی معین و تحت قراردادی با حدود و بازه زمانی مشخص انجام می پذیرد.
به عبارتی اگر کسب و کاری دارید که دارای نمونه موفقی است و می توانید ثابت کنید که به دلیل داشتن برند و مدل کسب و کار مناسب سازمان شما با ریسک های کمتری مواجه است می توانید برای توسعه کسب و کارتان از منابع سرمایه گذاران به شکل فرنچایز استفاده کنید.
تعریف فرانچایزی
فرانچایزی به سرمایه گذاری گفته می شود که قصد دارد که در زمینه کسب و کار فعلی خود نمایندگی یک برند پرطرفدار را بگیرد و با دریافت حق استفاده از نام آن برند کسب و کار خود را با ریسک کمتر و موفق پیش ببرد و یا فرد آغاز کننده ای که در بدو شروع کسب و کار خود برای پرهیز از به اصطلاح خاک خوری و شروعی موفق و دستیابی به سود سریع از نام یک برند یا فرنچایز استفاده می نماید.
تعریف فرانچایزر
فرانچایزر در واقع صاحب کسب و کار و یا صاحب برندی است که بر اساس قدمت و یا خلق برندی که دارای مشتریان وفادار است و یا ارائه ارزشی بدیع و نوآورانه از مدل درآمدی فرانچایز برای توسعه برند خود استفاده می کند.
اصول فرانچایز
اهمیت حمایت فرانچایزر از شعب
دو حمایت مهم نیز از طرف فرانچایزرها صورت می گیرد که در اینجا قابل بحث می باشد :
حمایت های قبل از شروع کار: مواردی مانند انتخاب مکان، طراحی، ساخت، امور مالی، تعلیمات اجرایی، و برنامه های افتتاحیه ی شعب و …
حمایت های حین کار: کمک در جهت اموری همچون تبلیغات محیطی و گستره، کمک های اجرایی، حمایت های مدیریتی، حمایت های در زمینه ی فروش و …

اجرای فرانچایز
چطور باید کسب و کار خود را به یک فرنچایز تبدیل کنیم ؟
در اینجا سوالات زیادی پیش میآید. باید دقیق و حساب شده وارد عمل شد؛
چگونه میتوان از طریق مدلهاى درآمدى نوین، موجب توسعه کسب و کار و ایجاد جریانهاى درآمدى مضاعف گردید؟؟
چگونه می توان با مطلع شدن از مبانى و اصول فرانچایزینگ، ریسک سرمایه گذارى را کاهش داد و به درآمد مطمئن با تسهیلگرى فراوان دست یافت.؟؟
برندهاى موفق دنیا چگونه از مدل درآمدى فرانچایز براى توسعه و گسترش برند خود استفاده مى نمایند؟
فرانچایزهاى موفق ایرانى چگونه امپراطورى خود را ایجاد نمودند ؟؟
آكادمى توسعه طلايى اصفهان برگزار میکند
دوره آموزشی فرانچايزينگ
برگزارى دوره فرانچايزينگ با رويكردى كاملا كاربردى، توسط آكادمى توسعه طلايى در اصفهان.
در اين دوره كليه اصول و مبانى برندسازی، مدل در آمدى فرانچايز، سیستم سازی و مدیریت توسعه فرانچایز به صورت كاملا كاربردى به دانشپذیران آموزش داده می شود.
مدرسین دوره فرانچایزینگ

مهندس رضا شكورى بختيار
مدیر و مؤسس ویزیدار
مشاور برندینگ و فرنچایزینگ
مدرس دوره های توسعه کسب و کار
دکتر کیانوش سیاح
مدیر و مؤسس توسعه طلایی
مشاور برندینگ و فرانچایزینگ
مدرس دوره های MBA و DBA
