مفهوم کوچینگ به مربیگری ورزشی برمی گردد و احتمالا اولین چیزی که با شنیدن این کلمه به ذهنتان رسید هم همین موضوع است. در اینکه یک مربی ورزشی می تواند در تمام زمینه ها برای یک ورزشکار مفید بوده و او را حمایت کند و به بهترین خودش در آن رشته ی ورزشی برساند شکی نیست، ولی موضوع کوچینگ در دنیای امروز چیزی فراتر از این هاست. به طوری که توصیه می شود هر فردی در زندگی یک کوچ داشته باشد و این موضوع از طرف افراد بزرگ و موفق دنیا بارها توصیه شده است.
یکی از این افراد بیل گیتس، مدیرعامل مایکروسافت است که بارها توصیه کرده افراد این موضوع را جدی گرفته و میگوید: “همه افراد به یک کوچ نیاز دارند.”
کوچینگ فرایندی است که از طریق ارتباط مؤثر کوچ با فردی که می خواهد با او کار کند (مراجع) آغاز می شود ؛ این ارتباط نیاز به یک زیربنا مستحکم دارد و این زیربنا شامل رازداری، امنیت، احساس اعتماد و اطمینان است.
این عوامل سبب می شوند تا مراجع بتواند به راحتی با کوچ خود ارتباط برقرار کند و تمام مسائل و دغدغه اش را که به فرایند کوچینگ کمک می کند ، بدون هیچ واهمهای بیان کند.
ایجاد این فضا، خود یک مهارت است و به میزان اعتماد مراجع به کوچ و پیروی از مراحل کوچینگ بستگی کامل دارد.
اگر چه تاریخچه کوچینگ به سالیان بسیار قدیم و ویژگی آموزش پذیری بشر باز می گردد ، اما کوچینگ به معنای امروزی با توماس لئونارد، برنامه ریز مالی، در دهه ی ۱۹۸۰ آغاز شد. توماس لئونارد، مشاهده کرد که مشتریانش از نظر عاطفی پایدار بوده و نیازی هم به درمان های روانشناسی ندارند، حتی در حوزه ی کاری خودشان موفق اند اما از چیزهای معمولی مانند چگونگی سرمایه گذاری و استفاده از درآمد خود یا حتی بعضی مسائل روتین زندگی چندان سر در نمیآورند و نیاز به کمک بیشتری دارند. آن ها دوست داشتند در تنظیم بهتر زندگی خود و برنامه ریزی و دستیابی به اهداف خود کسی را داشته باشند که به آن ها کمک کند.
کتابی نوشته ی او ، که منبعی ارزشمند و مفید است که توانست دنیای جدیدی را به روی افراد مختلف در این زمینه باز کرده و اطلاعات و فرآیندهای مفیدی را به آن ها نشان دهد.
لئونارد در نتیجه ی مشاهداتش شغلش را از برنامه ریزی مالی تغییر داده و به توسعه و پیشرفت تمام وقت تکنیک هایی که قرار بود به روش مربیگری وی تبدیل شوند روی آورد که خودش در آن زمان این کار را “برنامه ریزی زندگی” می خواند.
در نهایت در اوایل دهه ۱۹۹۰، لئونارد اولین برنامه رسمی آموزشی کوچ ها را پایه گذاری کرده و آن را دانشگاه کوچینگ نامید.
اما با همه ی این تفاسیر، کوچینگ واقعا چیست و در دنیای امروز به چه معناست؟
کوچینگ یک رابطه حرفه ای است که به افراد کمک می کند نتایج خارق العاده ای در زندگی، شغل، کسب و کار یا سازمان های خود به دست آورند و به آن ها کمک می کند بین جایگاهی که اکنون دارند و جایگاهی که می خواهند به آن برسند ارتباط ایجاد کرده و این فاصله را از بین ببرند
کوچینگ یک روش مفید برای رشد مهارتها و تواناییهای افراد و تقویت عملکرد آنها است. یک جلسه کوچینگ به طور معمول به شکل مکالمه بین کوچ و کوچشونده برگزار میشود و در آن مربی کمک میکند تا کوچشونده بتواند “خودش” پاسخهایش را پیدا کند. بنابراین، به جای راه حلهایی که آنها مجبور شوند به آن گوش داده، از آن تبعیت کرده و آن را اجرا کنند، بیشتر درگیر راهحلهایی میشوند که خودشان ارائه دادهاند