کوچینگ چیست؟

مفهوم کوچینگ به مربیگری ورزشی برمی ‌گردد و احتمالا اولین چیزی که با شنیدن این کلمه به ذهنتان رسید هم همین موضوع است در اینکه یک مربی ورزشی می‌ تواند در تمام زمینه ‌ها برای یک ورزشکار مفید بوده و او را حمایت کند و به بهترین خودش در آن رشته‌ ی ورزشی برساند شکی نیست.
ولی موضوع کوچینگ در دنیای امروز چیزی فراتر از این‌ هاست. به طوری که توصیه می ‌شود هر فردی در زندگی یک کوچ داشته باشد و این موضوع از طرف افراد بزرگ و موفق دنیا بارها توصیه شده ‌است.یکی از این افراد بیل گیتس، مدیرعامل مایکروسافت است. که بارها توصیه کرده افراد این موضوع را جدی گرفته و می‌گوید: “همه افراد به یک کوچ نیاز دارند.”

شرح کوچینگ

کوچینگ فرایندی است که از طریق ارتباط مؤثر کوچ با فردی که می‌ خواهد با او کار کند (مراجع) آغاز می شود. این ارتباط نیاز به یک زیربنا مستحکم دارد و این زیربنا شامل رازداری، امنیت، احساس اعتماد و اطمینان است.این عوامل سبب می ‌شوند تا مراجع بتواند به ‌راحتی با کوچ خود ارتباط برقرار کند و تمام مسائل و دغدغه ‌اش را که به فرایند کوچینگ کمک می کند ، بدون هیچ واهمه‌ای بیان کند.ایجاد این فضا، خود یک مهارت است. و به میزان اعتماد مراجع به کوچ و پیروی از مراحل کوچینگ بستگی کامل دارد.

اگر چه تاریخچه کوچینگ به سالیان بسیار قدیم و ویژگی آموزش پذیری بشر باز می گردد. اما کوچینگ به معنای امروزی با توماس لئونارد، برنامه ‌ریز مالی، در دهه ‌ی ۱۹۸۰ آغاز شد. توماس لئونارد، مشاهده کرد که مشتریانش از نظر عاطفی پایدار بوده و نیازی هم به درمان‌ های روانشناسی ندارند. حتی در حوزه ‌ی کاری خودشان موفق ‌اند اما از چيزهای معمولی مانند چگونگی سرمايه‌ گذاری و استفاده از درآمد خود یا حتی بعضی مسائل روتین زندگی چندان سر در نمی‌آورند. و نیاز به کمک بیشتری دارند. آن‌ ها دوست داشتند در تنظیم بهتر زندگی خود و برنامه‌ ریزی و دستیابی به اهداف خود کسی را داشته باشند که به آن‌ ها کمک کند.

The

Portable Coach

همین الان رایگان دانلود کنید

کوچینگ یک روش مفید برای رشد مهارت‌ها و توانایی‌های افراد و تقویت عملکرد آن‌ها است. یک جلسه کوچینگ به طور معمول به شکل مکالمه بین کوچ و کوچ‌شونده برگزار می‌شود و در آن مربی کمک می‌کند تا کوچ‌ شونده بتواند “خودش” پاسخ‌ هایش را پیدا کند. بنابراین، به جای راه حل‌هایی که آن‌ها مجبور شوند به آن گوش داده، از آن تبعیت کرده و آن را اجرا کنند، بیشتر درگیر راه‌حل‌هایی می‌شوند که خودشان ارائه داده‌اند.به بیان ساده‌تر، کوچ‌ها با ایجاد شفافیت به مراجعان خود کمک می‌کنند تا خودشان زندگی مورد نظر و ایده‌آل خود را طراحی کرده و منابعشان را بررسی کنند. سپس کمک می‌کنند مراجعه‌کننده به سمت عمل سوق پیدا کرده و با ایجاد تمرکز و آگاهی بیشتر و استفاده از تمام امکاناتی که برای ایجاد وضعیت رضایت‌بخش وجود دارد، پیشرفت آن‌ها را تسریع می‌کند.
 
 

کوچینگ فرایندی است که هدف آن بهبود عملکرد است و بیشتر از “گذشته و آینده‌ی دور” بر “اینجا و اکنون” تمرکز دارد.با وجود اینکه مدل‌های مختلفی از کوچینگ وجود دارد، در اینجا ما مربی را به عنوان یک “متخصص” در نظر نمی‌گیریم بلکه، مربی را به عنوان یک تسهیل‌گر در یادگیری فرض می‌کنیم. تفاوت زیادی بین آموزش دادن به یک نفر و کمک به او برای یادگیری وجود دارد. در کوچینگ، اساساً، مربی برای بهبود عملکرد به فرد کمک می‌کند: به عبارت دیگر، به آنها کمک می‌کند خودشان یاد بگیرند و در این راه صرفا مانند یک آینه چیزی که فرد از خودش و توانمندی‌ هایش نمی‌بیند را به او نشان داده و کمک می‌کند آن را تقویت کرده و به درستی از آن استفاده کند.

مربیان خوب معتقدند که فرد همیشه توانمند است و همیشه خودش جواب مشکلاتش را دارد اما همچنین این را هم می‌فهمد که فرد ممکن است برای یافتن جواب به کمک نیاز داشته باشد.در همین راستا می‌توان گفت، یک کوچ حرفه‌ای بیش از اینکه پاسخ بدهد، سوال می‌پرسد، به شما گوش می‌دهد و شنونده‌ای خوب و همراه است. یک کوچ حرفه‌ای روی شما تمرکز می‌کند تا شما هم روی توانایی‌هایتان تمرکز کرده و درنهایت در رسیدن به موضوعی که در ذهن دارید به شما کمک می‌کند.یکی از ویژگی‌های اصلی یک کوچ این است که به فردی که ممکن است به توانایی‌ها و حتی به خودش شک کرده و علی‌ رغم توانایی‌ هایش نمی‌داند می‌تواند از پس کارها بربیاید یا نه کمک می‌کند و با یادآوری توانایی‌های فرد به او، راه را برای او روشن می‌کند. 

حالا که بیش از قبل با کوچینگ و نحوه‌ی عملکرد یک کوچ آشنا شدیم بهتر است کمی هم درباره‌ی کاربردهای کوچینگ صحبت کنیم.
فرم مشاوره

[wpforms id="3229"]

فرم مشاوره

رزرو جلسه مشاوره

YYYY slash MM slash DD
توجه: لطفا درخواست خود را فقط برای روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه ثبت و ارسال نمایید.
ساعت جلسه(Required)

6 مزیت کوچینگ که به آن نیاز داریم:
از مزایای کوچینگ می‌توان به مزایای شخصی آن اشاره کرد. اگر بخواهم دقیق‌تر بگویم از آنجا که تجربه‌ و شخصیت هیچ فردی شبیه دیگری نیست فواید کوچینگ نیز به اندازه‌ی تعداد همین افراد گسترده است.اما به طور کلی بسیاری از مراجعه‌کنندگان از تاثیر مثبت و کمک کوچینگ در زندگی و شغل خود در موارد زیر صحبت می‌کنند:

 

  • اقدام برای دستیابی به اهداف جدید

    اقدام برای دستیابی به اهداف جدید

  • افزایش اعتماد به نفس و متکی شدن به خود

    افزایش اعتماد به نفس و متکی شدن به خود

  • افزایش رضایت در زندگی و شغل

    افزایش رضایت در زندگی و شغل

  • کمک موثر تر به تیم و سازمان

    کمک موثر تر به تیم و سازمان

  • مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی بیشتر در قبال تعهدات

    مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی بیشتر در قبال تعهدات

  • سهولت در همکاری با دیگران و بهره‌وری بیشتر و ارتباط موثرتر

    سهولت در همکاری با دیگران و بهره‌وری بیشتر و ارتباط موثرتر

پرسونال کوچینگ

کوچینگ برند شخصی طی فرایندی بصورت تخصصی تر و عمیق تر به موضوع کوچینگ می پردازد و تمامی ابزارهای مورد نیاز فرد را برای رشد و ارتقاء جایگاه شخصی و اجتماعی در اختیار او قرار می دهد.کوچینگ برند شخصی،  فرایندی است که درطی آن کوچ یا مربی به مراجعه کننده یا کوچی خود کمک می کند تا با شناسائی لایه های عمیق تر درون خود آشنا شود و از طریق کشف هویت خویش پی به قابلیت ها ،استعداد ها و توانمندی هایش ببرد.این فرایند ، باهدف  شناسایی  و تصریح ارزشها ،  قابلیتها  ، ویژگیهای فردی و علائق مراجع (کوچی) و پرورش و تقویت توانمندی های وی آغاز می گردد.در این فرایند کوچ با استفاده از پرورش  و تقویت نیرومندیهای منش در مراجع ، از طریق برنامه ریزی و انجام تمرینات عملی  ،  سعی می کند،  تغییر و تحول مثبت در سطح و سبک زندگی وی ایجاد نموده  و موجب  ارتقاء رتبه و جایگاه او و رسیدنش به موفقیتهای بیشتر در زندگی گردد.

تقویت دوبال برند شخصی

مراجع با کمک کوچ سند راهبردی و اهداف خود را تنظیم و  آن را برنامه ریزی و تبدیل به مجموعه اقدامات قابل اجرا نموده و سپس آن را به مرحله اجرا میگذارد هدف کوچ کمک به مراجع کننده برای کشف توانمندیهای خود و همراهی او برای رسیدن به نتایج مثبت و پایدار در این مسیر است.مدیریت شهرت و ارائه و معرفی توانمندیها به مخاطبان مرحله ای که نتایج ارزشمندی همچون محبوبیت ، مقبولیت و جذب مخاطبان و در نهایت تأثیرگذاری مثبت ، موفقیت و شادکامی را برای فرد به همراه می آورد.اما مراجع جهت ترویج برند شخصی خود  ، نیازمند راهنمایی های کاربردی ، مشورت در بخشهای گوناکون و دریافت انگیزه از کوچ می باشد .بنابراین تقویت دوبال برند شخصی یعنی ایجاد شایستگی و توانمندی، محصول ارتباط مؤثر کوچ و مراجع می باشد.

تنظیم سند راهبردی

بنابراین یک کسب و کار یا سازمان پیش از هر چیز جهت حرکت پر صلابت و مقتدرانه خود در جهت رشد و توسعه نیازمند داشتن نقشه راهی واضح و مشخص است که به این نقشه راه سند راهبردی نیز می گویند.

برای تنظیم سند راهبردی پیشنهاد میکنیم از صفحه هدف گذاری دیدن فرمایید

فرم مشاوره

[wpforms id="3229"]

فرم مشاوره

رزرو جلسه مشاوره

YYYY slash MM slash DD
توجه: لطفا درخواست خود را فقط برای روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه ثبت و ارسال نمایید.
ساعت جلسه(Required)

لزوم و اهمیت آموزش و توانمند سازی منابع انسانی

منابع انسانی یکی از مهمترین عناصر در هر سازمان و سازمان‌هایی از هر اندازه و نوعی است. آموزش منابع انسانی در این رابطه بسیار حائز اهمیت است، زیرا تأمین و توسعه نیروی انسانی کیفی و مجرب، برای اجرای بهینه فعالیت‌ها و دستیابی به اهداف تعیین شده، بسیار ضروری است. مطالاب  زیر به بررسی لزوم و اهمیت آموزش منابع انسانی در سازمان‌ها می‌پردازد.

برای آموزش و توانمند سازی منابع انسانی پیشنهاد میکنیم از صفحه آموزش و توانمند سازی دیدن فرمایید

کوچینگ رهبران و مدیران کسب و کار

کسب و کار شما می‌تواند رشد کند. درآمد شما می‌تواند چند برابر شود. فقط کافی است مسیر درست را بشناسید. کافی است مشتریان خود را در زمان درست، مکان درست و به روش درست هدف قرار دهید. ما در این مسیر همراه شما هستیم.

مدیران و رهبران کسب و کار در ابعاد گوناگون مسئولیتهایی را به عهده دارند و در این مسیر همواره با مانع زیادی روبرو هستند.
اگر شما مدیر یا رهبر یک کسب و کار هستید ، حتمأ تجربه برخورد با چالشهایی مثل: تأمین منابع انسانی، تأمین منابع مالی، مشکلات مالیاتی، قانونی و مجوزها، برخورد با بحران و رکود، سنگ اندازی رقبا و تغییر رفتار و سلیقه مخاطبان را تجربه کرده اید.گاهی این موانع انگیزه ها را از ما گرفته و نا امیدی موجب کاهش سطح تاب آوری و فشارهای پیرامون باعث، عدم تمرکز ما برای انتخاب راه حل های مناسب و پیشبرد اهدافمان می شود.هم اندیشی ، همراهی و کمک های یک کوچ بعنوان یک فرد قابل اعتماد که به ما کمک میکند تا مسیر برایمان روشن شده و ما را متوجه راه حل ها، داشته ها و پتانسیل های درونیمان می نماید بسیار ارزشمند و حیاتی است.همراه موفقیتی که انگیزه بخش و مشوق ماست برای عبور از بحرانها ، و با راه حل ها و راهنمایی های کاربردی و دوراندیشانه خود قدرت تاب آوری و حل مسئله را در ما افزایش می دهد.در ادامه به برخی از موقعیت‌هایی که رهبران باید از تکنیک‌های کوچینگ در آن استفاده کنند خواهیم پرداخت :

هنگامی که شرکتی به دنبال توسعه مهارت‌ها و شایستگی‌های خاصی در کارمندان خود است.هنگامی که یک شرکت تعدادی کارمند با استعداد دارد که انتظارات را برآورده نمی‌کنند.وقتی شرکتی در حال سیستم سازی و چابک نموئن کسب و کار خود است.وفتی شرکتی در حال توسعه و معرفی سیستم یا برنامه‌ی جدیدی است.هنگامی که یک رهبر در کسب مهارت جدید به کمک نیاز دارد.وقتی یک رهبر با بحران و رکود روبروست.هنکامی که یک رهبر برای جذب مخاطبان و کسب نتایج دچار چالش شده و ….

خلق ارزش ، تمایز ، توسعه طلایی

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید